Ben je net als ik dol op planten en ben je op zoek naar adresjes voor betaalbare planten? Dan ben je hier aan het juiste adres ;). Ik haal ze overal en nergens vandaan en het liefst voor een prikkie. Mensen vragen altijd aan mij hoe ik dat toch weer voor elkaar heb gekregen. Benieuwd waar je betaalbare planten kunt shoppen? Lees dan even verder.

Je kunt mij echt wel plaatsen in de categorie plantengekkie. In mijn huis vind je meer planten dan decoratie, het geeft zo’n fijn sfeertje! Ik denk dat ik er nu ruim 20 heb staan hier thuis. Daarnaast wil er bij mij ook nog wel eens eentje dood gaan, dus dan vind ik het zonde om er veel geld voor te betalen. Aan het einde van deze blog weet jij ook precies waar je goedkope planten kunt spotten en heb je binnen no-time je eigen budget urban jungle!

Betaalbare planten uit de supermarkt

Bijna alle supermarkten hebben vaak wel planten te koop staan. Variërend van klein tot groot. Deze planten zijn meestal heel betaalbaar, hier heb ik zelf ook al een aantal planten gekocht. Bij Lidl staan ze vaak al in de reclamefoldertjes. Jumbo en Albert Heijn hebben eigenlijk altijd wel wat staan. Houd je ogen dus open bij je volgende rondje boodschappen doen!

Facebook marketplace planten

Ook echt een dikke tip als je het mij vraagt. Zeker als je op zoek bent naar een specifieke plant. Veel kwekers bieden hier namelijk planten aan die goedkoper zijn dan in de winkel (en vaak ook nog onderhandelbaar). Ik heb er nog niet zo lang geleden een Strelitzia van 2,5 meter voor € 30,- gescoord!

En de cookies van Facebook komen hier heel goed van pas (ja die hebben dus ook een positieve functie). Geen zorgen dus als je niet in een keer vind wat je zoekt. Als je bijvoorbeeld gezocht hebt op Strelitzia en een aantal advertenties hebt aangeklikt, gaat Facebook op basis van jouw zoekgedrag nog meer relevante advertenties tonen. Voor je het weet ben je ondergedompeld in plantenland en kun je op zoek naar de beste, mooiste en goedkoopste plant. Have fun!

foto van grote plant

Betaalbare planten uit de plantenhal

Deze staat bij mij wel hoog op het lijstje hoor. Bij De Plantenhal scoor je echt planten voor een prikkie. Kleine planten heb je daar bijvoorbeeld al tussen de € 1,- en € 5,-. Ook buitenplanten zijn hier aanzienlijk goedkoper dan ergens anders. Het aanbod wisselt regelmatig. De Plantenhal zit helaas wel alleen in Zuid-Holland en ze verkopen ook niet online, maar als je in de buurt woont zeker een bezoekje waard!

(lokale) Tuincentra

Dit is wel even een kwestie van verkennen en goed kijken hoor. Ik vind een rondje door het tuincentrum altijd echt heerlijk en heb ze allemaal in de omgeving wel gehad inmiddels. Zelf ga ik bijvoorbeeld vaak naar Tuincentrum Slingerland in Krimpen aan de Lek. Hier kocht ik laatst ook een flinke Strelitzia van 1,60 m voor € 35,- en een grote Alocasia en Bananenplant voor € 15,- per stuk. Maar ook bij de Intratuin vind je regelmatig betaalbare planten!

grote plant naast de bankLees ook: Over de nieuwe groene muur

Stekjes

Last but not least: stekjes! Vergt wel wat geduld voordat je het echt een plant kunt noemen, maar super leuk om zo’n plant groot te zien worden. Voor je het weet ben je trotse ouder van je zelf grootgebrachte plantenfamilie ;). De Bananenplant, Monstera en Pilea (pannenkoekplant) zijn bijvoorbeeld heel makkelijk te stekken. Misschien heb je wel iemand in je omgeving die er eentje voor je kan stekken? Dan kost het je niets! Maar de hele kleintjes kun je vaak voor heel weinig geld ook kopen bij tuincentra.

Waar ga jij betaalbare planten shoppen?

Ik ben benieuwd of je een van bovenstaande adresjes gaat bezoeken voor het shoppen van betaalbare planten. Of heb je zelf nog een tip? Laat het me weten in een reactie hieronder!