De slaapkamer heeft een update gekregen en daarbij heb ik onder andere gebruik gemaakt van de trend met de houten akoestische wandpanelen. Maar ik koos voor een budget alternatief voor de houten lattenwand in combinatie met mijn favoriete kleur: groen. Benieuwd hoe ik dat deed? Lees dan verder!

Wie mij volgt op Instagram weet dat we op zolder sliepen, waar we ook een bad hebben geplaatst. Maar omdat we nu een kleintje hebben, vind ik het toch wel een fijn idee om voorlopig op dezelfde verdieping te kunnen slapen. Dus zijn we weer terug verhuisd naar onze oude slaapkamer, een verdieping lager. De kamer kreeg meteen een nieuwe look!

Groene muur

Niet de eerste en vast ook zeker niet de laatste groene muur in ons huis. Het is namelijk mijn lievelingskleur. Ik koos voor een legergroene kleur met warme ondertoon. De kamer is op het noorden dus die warmte heb je nodig. Zeker in combinatie met warme materialen, zoals hout, zorg je ervoor dat het niet te kil gaat ogen door de koele lichtinval. Op de wanden gebruikte ik muurverf van Karwei in kleurnummer IG KH K-348.

Budget alternatief voor de houten wandpanelen
Ik wilde dus heel graag van die mooie wandpanelen. Je kent ze vast wel, want ze zijn razend populair. Maar ze zijn ook erg kostbaar. Voor het muurtje achter ons bed zouden we zo € 700 kwijt zijn. Dat vond ik toch iets té.

Ik zocht verder naar betaalbare alternatieven en vond behang met dezelfde uitstraling. Ik besloot de gok te wagen en 2 rollen te bestellen. Dat bleek een schot in de roos, want het behang was nog mooier dan ik had gedacht! Er zit zelfs wat dikte verschil in de print. Nog een bijkomend voordeel; het behang heeft geen patroon dat je op elkaar moet aansluiten, dus je kunt elke baan maximaal benutten.

Na het behangen heb ik het resultaat gedeeld met meerdere mensen en allemaal dachten zij dat we echte panelen hadden geplaatst. Het ziet er heel echt uit dus! Per rol kost het behang 34,90 bij Wallcover. Je kunt het overigens ook bij Hornbach bestellen zag ik later.

In onze slaapkamer gebruikte ik 2 rollen behang en behanglijm en was daarmee. Voor iedereen die een alternatief zoekt voor de wandpanelen is dit echt een goede budgettip.

bed met latten behang latten behang met bed ervoor

budget lattenwand aanzicht

Ben benieuwd wat jullie vinden van deze budget lattenwand! Laat je het weten in een reactie hieronder?

Meer budget tips?

Volg dan mijn blog door je e-mail in te vullen onder niets meer missen?’. En laat het me vooral weten als je zelf ook aan de slag bent gegaan hiermee door @Stylynnterior te taggen op Instagram of mij te mailen!