Laatst vroeg een vriendin van mij of ik haar wilde helpen om haar tuin een make-over te geven. Omdat hij niet naar wens was, werd hij niet gebruikt. Zonde! Uiteraard heb ik daar geen nee op gezegd! Kijk je mee?

Zo zag het er eerst uit

Het was eigenlijk niet veel. Een tafel, 2 stoelen en een lading onkruid. Oh en een mooi beeld in de vorm van een varkentje…

tuin aanzicht naar de schuur voor de make-over

tuin aanzicht vanaf de schuur voor de make-over.

Een lekkere plek om te zitten’, dat was het belangrijkste. Aangezien de keuken aan de tuin grenst, leek het mij ook een goed idee om er te kunnen eten. De tuin is het grootste deel van de dag in de zon, dus daar kun je de hele dag van genieten. Nadat we het eens waren hoe het er ongeveer uit moest komen te zien zijn we spullen gaan verzamelen en aan de slag gegaan.

Resultaat van de tuin make-over

In de eerste instantie is de tuin helemaal onkruidvrij en schoongemaakt met de hogedrukspuit. De bruine schutting hebben we grijs gebeitst (Rambo Pantserbeits Stoer Antraciet). Dat was best een werkje hoor, ik geloof dat we er 3 lagen overheen hebben gedaan. Maar gelukkig scheen de zon en was er genoeg gespreksstof… De pallets heeft zij via via gekregen en de kussens erop scoorde ze op Marktplaats. De hangstoel is van Xenos.

tuin make-over resultaat: dubbele pallet bank met zwarte kussens, metalen tafeltje met palm erop. tuin make-over resultaat: dubbele pallet bank met zwarte kussens, metalen tafeltje met palm erop.  tuin make-over resultaat: hangstoel ei met daarnaast een pallet bank met zwarte kussens erop

De eettafel was op zich nog prima, dus die konden we hergebruiken. Mooi kleed erover en niemand ziet dat het een oude ijzeren tafel is. Nieuwe stoelen vonden we op Wehkamp voor een prikkie. Want die waren wél aan vervanging toe. Deze leuke groene stoeltjes zitten heerlijk en zijn makkelijk in onderhoud.  En toen al het grote werk gedaan was… Werd het tijd om de boel aan te kleden! Een middagje Intratuin en Action stond op de planning. Leuke kussentjes, een vachtje en de planten en bloemen maakten het helemaal af. Ook hingen we nog een mooie lichtslinger op, maar die hingen helaas te hoog voor de foto.

tuin make-over resultaat: groene tuinstoelen

tuin make-over resultaat: groene tuinstoelen met palletbank op de achtergrond met zwarte palletkussens

Zo hebben we van een kleine en ongebruikte tuin een sfeervolle plek gemaakt waar je de hele zomer van kunt genieten. En daar was helemaal niet zo veel voor nodig.

Hoe vind jij het geworden? Laat het even weten in een reactie.

En super leuk als je me op Instagram gaat volgen voor meer interieurinspiratie!