Wil je een betonlook muur verven? Ik gebruikte al eens eerder de Chalkwash muurverf van Rust-Oleum in ons vorige huis. Maar nu we een nieuw huis gekocht hebben, wilde ik deze heel graag terug laten komen in het toilet. Het is betaalbaar en super easy om je muur betonlook te verven met deze verf! Ik laat het je zien.

Dit heb je nodig

Ik wist al precies hoe het toilet eruit moet komen te zien en daar wilde ik graag de Chalkwash muurverf in de kleur licht beton van Rust-Oleum gebruiken. En het is super fijne verf om mee te werken. Ze verkopen de Chalkwash verf trouwens in verschillende kleuren: groen grijs of donker denim is bijvoorbeeld ook heel tof!

Een pot van 2,5 liter kost 49,95 bij de Gamma. 1 liter kost 24,95 (Tip: vaak hebben ze ook korting op alle verf). verder heb je nodig een muurverfroller en verfbakje, kleine kwast en grote blokkwast. Ik gebruikte gewoon die van de Action. Plak wel even af want de verf is dun en daardoor spettert het een beetje.

benodigdheden diy betonlook muurverf

Betonlook muur verven: zo doe je het

Het is echt super simpel met deze betonlook muurverf. Je moet eerst de ondergrond in de juiste kleur krijgen, daarom zet je de eerste laag met een roller op. Gebruik de kleine kwast voor de hoekjes. Je denkt na de eerste laag waarschijnlijk dat het helemaal mislukt, maar geen zorgen: komt goed!

eerste laag betonlook muurverf op de muur in het toilet

Als de eerste laag droog is (gaat heel snel) kun je door met de 2e. Leg de roller aan de kant en pak je blokkwast erbij. Breng de verf kruislings over elkaar aan. Een andere beweging kan ook, maar net wat je mooi vindt. Ik vond het leuk om te doen en kunt het eigenlijk niet fout doen.

diy betonlook muurverf

Zo makkelijk is het!

Het resultaat van ons toilet

eindresultaat diy betonlook muurverf in het toilet

eindresultaat betonlook muurverf

Wat vind je ervan? Waar zou jij de Chalkwash Muurverf willen toepassen? Laat het mij weten in een reactie!

Deze blog is in samenwerking met Rust-Oleum tot stand gekomen.