Strakke lambriseringen, rechte en schuine lijnen: Pinterest en Instagram staan vol met inspiratie. Niet iedereen heeft perfect glad gestucte wanden in huis. Vooral als je spachtelputz of een andere structuur op de muur hebt zitten is het lastig om de lijn van je lambrisering mooi strak te verven. Maar niets is onmogelijk en ik ga je vertellen hoe je het doet.

Wat heb je nodig voor een strakke lijn op de muur?

  • Roller, verfkwast en verf
  • Witsel (of de kleur die je boven je lambrisering uit laat komen)
  • Potlood
  • Waterpas
  • Precisietape (ik gebruik altijd de geel-oranje rollen van de Action)

Zo verf je een strakke lijn op de muur!

Je begint met het aftekenen van de lijn op de muur met de waterpas en een potlood. De waterpas gebruik je als een lineaal en zorgt dat je de lijn kaarsrecht kunt tekenen.

Als je lijn staat ga je beginnen met afplakken. Plak recht op (eigenlijk net boven) de lijn. Het is wel even een priegelwerkje hoor, zeker met een structuur muur. Loop je lijn nog even na met je vinger en druk de tape goed aan op de muur. Geheimpje: het aftekenen en afplakken doet Sven altijd voor mij. Ik ben echt super ongeduldig dus waag me alleen aan het verfwerk.

Pak de kwast en het witsel (of de kleur die je eronder hebt zitten) en smeer de afgetekende lijn goed in. Hiermee voorkom je dat je straks onder de tape verft. Laat het even drogen. dat lukt mij vaak maar maximaal 30 minuten. Het nadeel daarvan is dat als je iets te hard duwt met je roller, het op veel plekken weer loslaat. Je kunt beter wat langer wachten.

Als het witsel goed droog is kun je de lambrisering gaan verven. Voor de zekerheid zou ik je adviseren om je roller met de streep mee te rollen. Zo is de kans dat je iets onder de tape verft en je strakke lijn verpest nog kleiner. Als je klaar bent kun je meteen de tape eraf trekken en als het goed is heb je dan een mooie strakke lijn. Eventuele oneffenheden kun je met een klein kwastje later nog bijwerken.

eethoek met 2 kleurvlakken en tussenin een strak geverfde lijn op de muur. Zijaanzicht

eethoek met 2 kleurvlakken en tussenin een strak geverfde lijn op de muur. Vooraanzicht.

Ga je het proberen? Dan ben ik heel benieuwd naar jouw resultaat: tag me even op Instagram ! ????