Misschien herken je het wel. Je interieur klopt, mooie meubels en accessoires, maar toch mist er nog iets. Hoe maak je je interieur nu echt persoonlijk? In samenwerking met Fotocadeau.nl ging ik zelf aan de slag. Met deze tips voel jij je straks helemaal thuis in je eigen interieur.

Jouw huis kan misschien zo in een woonblad, maar mist het nog wel persoonlijkheid. Je moet je écht thuis voelen op die plek. En vaak helpt het dan om ook in je interieur te laten zien wie er nou woont in die ruimte. Dit kun je doen door persoonlijke spullen of foto’s terug te laten komen.

Hoe pak ik het aan?

Zelf ben ik een groot voorstander van persoonlijke spullen en herinneringen in huis. Zo heb ik bijvoorbeeld as van mijn vader in een klein mandje staan en hebben we boven een vitrinekastje met souvenirs van al onze vakanties samen. Ook in mijn interieuradviezen houd ik rekening met persoonlijke spullen en foto’s. Een interieur kan er nog zo mooi uitzien, als het persoonlijkheid mist kan het al snel zorgen voor het gevoel dat er iets mist.

Ik werd uitgedaagd door Fotocadeau.nl om mijn huis nog persoonlijker te maken met foto’s en producten uit hun assortiment. De afgelopen 3 maanden heb ik iedere maand een product uitgekozen en uitgelicht. kijk je mee?

Een persoonlijke kerstbal in december

Mijn vader overleed in 2019. Natuurlijk is iedere dag een groot gemis, maar met de feestdagen sta je hier toch iets meer bij stil. Juist omdat je deze dagen met al je geliefden viert. Nu hij er voor de 3e keer niet bij kon zijn, vond ik het een heel mooi idee om een kerstbal met foto van hem in de boom te hangen. Zo was ie er toch een beetje bij. Ook gaf ik er nog een paar cadeau aan mijn familie.

kerstbal met afbeeldingen

Een gepersonaliseerd huisnummer in januari

Op ons huis hing een soort delftsblauw sierlijk huisnummerbord dat totaal niet bij ons paste. Die hadden we er stiekem al (veel te) snel vanaf gehaald. Met als gevolg dat Thuisbezorgd en de pakketbezorger ons huis soms straal voorbij reden of het bij de buren bezorgd werd. Koude bitterballen willen we natuurlijk niet hebben, dus maakte ik een nieuw persoonlijk nummerbord met ook meteen onze naam erop. Dat geeft echt zo’n gevoel van: dit is ons huis!

foto van het huisnummer

Hexagon foto’s in het trapgat in februari

Foto’s in huis kun je tegenwoordig op zo veel verschillende manieren terug laten komen. Van fotobehang tot foto’s in vormen. Je hoeft ze niet meteen levensgroot in de woonkamer terug laten komen als dat niet je voorkeur heeft, een wat subtielere plek zoals het trapgat, hal of toilet kan ook. Daar loop je regelmatig langs. Ik koos voor hexagon foto’s (37 x 32 cm) in het trapgat.

Tip: ga je aan de slag met foto’s in huis? Kies dan voor foto’s die goed bij elkaar passen zodat het ook goed in je interieur past en niet rommelig oogt. Denk aan foto’s van een shoot die je hebt gedaan. Heb je die niet? Kies dan voor een zwart-wit filter.

hexagon foto's aan de muur in het trapgat

Hoe ga jij je interieur personaliseren?

Welk product is jouw favoriet? Ik ben heel benieuwd wat je vindt van deze voorbeelden. Laat het me weten in een reactie!

Wil je zelf aan de slag met het personaliseren van je huis? Met de code LYNN50 krijg jij 50% korting op je bestelling bij Fotocadeau.nl! Geldig op het hele assortiment.

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Fotocadeau.nl.