Prullenbakken. Niet echt een sexy onderwerp waar je direct over nadenkt als gaat om het inrichten van je interieur. Maar ze spelen er wel degelijk een rol in, je hebt ze nodig en kunt ze niet altijd verbergen. Maar tegenwoordig zijn er zo veel soorten en maten, dat je echt geen genoegen meer hoeft te nemen met de standaard plastic vuilnisbak. In samenwerking met Xenos laat ik verschillende opties voor betaalbare en mooie prullenbakken aan je zien. Kijk je mee?

De keuze uit mooie prullenbakken en pedaalemmers is inmiddels enorm, waardoor je ervoor kunt zorgen dat je prullenbak blend in je interieur en dus geen vervelend aanzicht hoeft te zijn. Je kunt hem laten camoufleren in de achtergrond, of hem juist op laten vallen. Beide opties laat ik aan je zien.

Mooie prullenbakken in de keuken

Misschien wel de meest belangrijke prullenbak om te hebben! Je kunt hem natuurlijk in je keuken zelf verwerken, maar dat zijn vaak hele kleine bakjes. Zelf kies ik liever voor een wat groter exemplaar zodat ik niet iedere dag naar de container hoef te lopen.

Zwarte prullenbak tegen de zwarte keuken
Deze zwarte XL pedaalemmer valt mooi weg tegen de keuken. Zo valt hij helemaal niet meer op.

Gele prullenbak tegen de zwarte keuken
Deze gele pedaalemmer is juist een eyecatcher in de keuken. Ik vind het een hele mooie kleur en het steekt mooi af. Verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Prullenbak op het toilet

Niet iedereen heeft dat, maar ik vind dat persoonlijk wel echt een pré. Niemand wil op een verjaardag met een leeg wc-rolletje de woonkamer doorlopen om hem weg te gaan gooien in de keuken, geloof me. En als je er dan toch eentje neerzet, kun je net zo goed een mooie prullenbak kiezen.

Lees ook: DIY betonlook muurverf

Kleine zwarte prullenbak in het toilet
Deze rechthoekige zwarte pedaalemmer blend mooi in het toilet en past perfect in smalle ruimtes als deze.

kleine terra prullenbak in het toilet
De terra pedaalemmer geeft een mooi en kleurrijk contrast aan het geheel.

Prullenbak op kantoor

Wekenlang heb ik zonder prullenbak gezet in mijn thuis-kantoor. Hierdoor verzamelde er een hoop troep in de categorie gooi ik straks wel weg op mijn bureau. Wat ik vervolgens ook weer vergat weg te gooien. En ik word onrustig van rommel, dus ook hier is ie onmisbaar. Hier wil ik niet dat hij opvalt, dus kies ik voor een zwarte zodat hij wegvalt in de zwarte muur.

Kleine zwarte prullenbak onder het bureau
Ook hier gebruikte ik de rechthoekige zwarte pedaalemmer.

Mooie prullenbakken in de tuin

In de tuin heb ik eigenlijk altijd hetzelfde probleem als in mijn kantoor. Wij hebben ondergrondse containers in de straat, dus geen losse in de tuin. Niet handig als je even snel een onkruidje wil plukken en weggooien. Uit luiheid liet ik hem dan maar staan. Toch wel handig als je dan een mooie prullenbak hebt staan, gemak dient de mens toch?

zinken prullenbak naast de bbq in de tuin
Deze prullenbak van zink is een perfect formaat voor buiten.

Lees ook: Tuin inspiratie: alles over onze nieuwe tuin

Welke is jouw favoriet?

Hopelijk heb ik je geïnspireerd met mooie prullenbakken om jouw prullenbak ook onderdeel te laten worden van je interieur. Ik ben heel benieuwd welke jouw favoriet is! Laat je het weten in een reactie?

Bekijk en shop alle prullenbakken bij Xenos.

Deze blog is geschreven in samenwerking met Xenos.