Ik dacht mee over de inrichting en styling van de babykamer voor de dochter van een vriendin. En omdat het zo’n gezellig kamertje is geworden, deel ik graag het resultaat van deze stoere babykamer met jullie!

De wens was om de kamer niet te meisjesachtig te maken, het mocht wel wat stoerder. Het kleurenpalet werd terracotta met lichtgroen, beige en wit.

kleurenpalet babykamer

Op de muur verfden ze de terracotta kleur in een punt vanuit de hoek. De kamer is vrij vierkant, dus door ook andere lijnen en vormen toe te voegen aan de kamer doorbreek je dat en maak je het speelser.

De terra kleur oogt in ieder licht anders. De ene keer is hij meer roze, de andere keer oranje. Tegenover de andere kleuren zorgt hij voor een mooi contrast in de kamer.

Lees ook: zo maak je een strakke lijn op de muur.

houten ledikant met terracotta accentmuur in de stoere babykamer

Het houten ledikantje matcht heel mooi bij de terracotta kleur en wordt zo echt een eyecatcher: baby in the spots!

close-up ledikant met terra muur

close-up ledikant

Voor de ramen kozen we voor standaard gordijnen van Action, deze hebben een jute look en brengen warmte in de ruimte. Voor het raam plaatsten we een comfortabele mintgroene stoel. Een fijne plek voor voorlees- en voedingsmomenten.

terracotta accentmuur met lichtgroene stoel en ledikant

dierenposters close-up aan de muur in de stoere babykamer afbeelding van stoere terracotta babykamer

De ladekast van Ikea functioneert als commode. Deze heeft super veel opbergruimte, wat erg van pas komt aangezien de ruimte niet heel groot is. De standaard handgrepen werden vervangen voor leer-look lusjes. Boven de commode hangen kruidenrekjes van Ikea die gebruikt worden als wandplankjes. Een bekende Ikea-hack: multifunctioneel zijn ze! Je kunt er praktische en leuke dingen op zetten of aan hangen.

commode van ikea in stoere babykamer met terracotta Ikea commode in de stoere babykamer met terra accent

Geïnspireerd? Deze producten gebruikten we:

Wat vind je van het resultaat?

Van een klein kamertje maakten we een stoere meidenkamer. Alle functies zitten erin en het is ook nog eens een budgetproof kamer geworden. Ik vond het heel erg leuk om mee te mogen denken over de inrichting van deze babykamer en ik ben heel benieuwd wat jij van het resultaat vindt! Laat je het weten in een reactie?

Kun jij ook wel wat hulp gebruiken bij het inrichten van een ruimte? Kijk dan verder naar de mogelijkheden voor een interieuradvies bij Stylynnterior.