Het is alweer een tijdje geleden sinds ik de eerste verbouwblog schreef. Ondertussen wonen we alweer een half jaar in ons huis, maar het is nog steeds niet helemaal af. Ben je benieuwd hoe we er nu voor staan? Lees dan even mee!

De benedenverdieping

De benedenverdieping is, op wat kleine klusjes na, helemaal af. Hier hebben we ook de focus op gelegd in de eerste instantie omdat dit de ruimte is waar je de meeste tijd doorbrengt. Zeker met het thuiswerken nu ben ik heel blij dat we dat hebben gedaan, zit je toch wat lekkerder zonder dat je in je ooghoek steeds iets ziet dat nog gedaan moet worden.

De enige ‘grote’ klus op de benedenverdieping (binnen) is nog ‘iets’ op de wand in de keuken. We denken aan zellige tegeltjes, maar twijfel af en toe ook om gewoon een leuk kleurtje reinigbare verf erop te smeren. Nu zit er witte Histor Clean op en dat bevalt (los van de kleur) prima.

De tuinen zijn een ander verhaal. Aan de achtertuin hebben we afgelopen zomer heel veel werk gehad. Intussen zijn er een aantal grote bomen weggehaald uit de tuin, hebben we nieuwe schuttingen, een overkapping geplaatst en een nieuw terras gelegd. In het voorjaar van 2021 gaan we de tuin verder afmaken, inrichten en aanplanten. Achter de overkapping moet nog een stukje schutting komen, we willen nog een looppad aanleggen van het terras naar de overkapping en een nieuw grasveld aanleggen. De voortuin is nu nog een troosteloze bende, maar dat is onze laatste zorg.

afgemaakte hal met gietvloer, zelfgemaakte kattenbak en schoenenkist, bakstenen muur behang en een zelfgemaakte kapstok van een houten lat met haakjes.

toilet met portugese tegels en betonlook muren

Benieuwd naar het betonlook effect op de muur? Lees dan dit blog.

woonkamer met grijze bank, camouflage groene muur, wit kleed en gietvloer. eethoek in tropische sfeer met palmbomen behang, een stoere eiken tafel met trapeze poot en zwart velvet stoelen zwarte ikea keuken terras met keratwice tegels van excluton, uitzicht op de overkapping achterin de tuin.

De eerste verdieping

In dit huis is het nu echt zo dat; hoe hoger je gaat, hoe minder af het is. Op de eerste verdieping hebben we 3 slaapkamers en een badkamer.

De badkamer is nu helemaal af, alleen de automatische afzuiging moeten we nog aansluiten. Maar dat hoort bij het zolderproject.

Onze slaapkamer is een heel eind, alleen hebben we nog een ‘open’ kast waarvoor we nieuwe deuren van underlayment gaan maken. Sinds kort heb ik hier een nieuw kleurtje op de muur gedaan. Het was erg donker en koel omdat deze kamer op het noorden ligt. Deze kleur voelt veel warmer aan!

De overloop is nog vrij saai en eigenlijk alleen voorzien van een stukje behang en een spiegel. Die krijgt ook nog wel wat meer kleur denk ik binnenkort.

Dan hebben we op deze verdieping nog 2 slaapkamers over. Ze hebben allebei nu dezelfde functie: opslag, haha. In het ene kamertje staan alle spullen die we nog nodig hebben voor de verbouwing (en de wasmachine en droger opgeslagen), het andere kamertje hebben we nu omgedoopt tot zolder, hier staat onze ‘gewone’ troep.

hal met bakstenen muur, betonlook vtwonen laminaat en een grote spiegel. slaapkamer met betonlook laminaat van vtwonen, een beige wand, tijgerprint plaid over de zwarte boxspring en een vintage rotan kastje slaapkamer met mistig bos fotobehang, tijgerprint plaid op de zwarte boxspring

badkamer in betonlook met betonciré basebeton en gietvloer douch met zwart hoogglans visgraat tegels en zwarte douchekop

De zolder

Hier is nog niet zo veel veranderd sinds de vorige blog. Het is nog een bouwput en dat is dus ook de reden waarom de wasmachine en droger nog niet in gebruik zijn. Ik was nog steeds bij mijn moeder. Heb overigens niets te klagen daarmee want ik krijg het steeds gestreken en al terug (thanks mam en oma <3).

Na de verhuizing waren we (ook in verband met de hitte toen) vooral veel bezig in de tuin en daarna zijn we een beetje klus moe geraakt. Toen hebben we het even gelaten voor wat het was.
Sinds kort zijn we weer begonnen aan de zolder. De eerste prioriteit is het afmaken van de dakisolatie, dat is nogal een rot werk met een nok van ongeveer 3,5 meter (de vliering hebben we verwijderd). Daarna moet er een nieuw wandje opgebouwd worden, gestuct worden, de schotten moeten opnieuw gemaakt worden voor opbergruimte, een vloer gelegd worden en dan komt het einde van de échte verbouwing een beetje in zicht, dan zijn we van het ergste stof af. Ik. kan. niet. wachten.

Onze plannen voor de zolder: we willen sowieso een overloop maken dat ook meteen het washok wordt. Dan is de kamer erachter gescheiden van de was. We denken eraan om misschien op de zolder een (bubbel)bad te plaatsen en in de toekomst daar te gaan slapen. Wie weet wordt dat nog wat! Ik hoor alleen hele slechte verhalen over bubbelbaden omdat ze nogal veel stroom schijnen te gebruiken. Als je daar ervaring mee hebt, deel je die dan even in een reactie hieronder?

zolder in aanbouw, gipsplaten op het dak