Ik dacht, laat ik weer eens met jullie delen hoe het ervoor staat met onze zolder verbouwing. We zijn inmiddels alweer een stuk opgeschoten. Ik laat je zien hoe het nu is en wat de plannen zijn. Kijk je mee?

Dakisolatie: check

In de vorige blog vertelde ik dat de dakisolatie eerst nog af moest voor we verder konden. Gelukkig zijn we hier nu eindelijk mee klaar. Je merkt het ook meteen nu hoor op zolder, het voelt er een stuk aangenamer qua klimaat.

Of we het nog een keer zelf zouden doen? Nee. Toevallig hadden we het hier net nog over. Op de video’s en instructies lijkt het allemaal zo makkelijk: latjes als rachelwerk, isolatie, folie, gipsplaten erop en klaar. Maar in werkelijkheid valt dat wel tegen en is het ongelofelijk veel werk. Wel héél trots dat we het gedaan hebben, maar ik zou er nog wel een paar duizend extra tegenaan gooien om het te laten doen eerlijk gezegd als ik nog eens moest kiezen.

hoge ladder op een krukje tegen de muurDe nok is zo hoog dat de ladder eigenlijk te kort was om het laatste gipsplaatje vast te schroeven. Op een niet heel veilige en verantwoorde manier hebben we de ladder op een opstapje gezet. Is goed afgelopen hoor!

Plattegrond: check

Had nogal wat discussie met Sven over de indeling van de zolder. Hij wilde de wasmachine en droger liever in een inbouwkast langs de wand wegwerken, ik wilde graag een apart kamertje. Sven is niet helemaal overtuigd maar ik heb toch een klein beetje mijn zin doorgedrukt hier (bloos). Sorry Sven!

Waarom een muur?

Mochten we beslissen om uiteindelijk op zolder gaan slapen, heb je je wasrek in je slaapkamer staan en dat vind ik niks. Een wandje geeft ook een wat meer afgescheiden gevoel; alsof je echt een slaapkamer daar hebt en niet een zolder waar je ook nog kunt slapen. En… het lijkt mij dus heel erg leuk om een bad op zolder te zetten. Onze badkamer is heel klein (2,25 m x 1,70 m), daar hebben we alleen een douche. Lijkt me een hele grote meerwaarde om dan een bad op zolder te hebben!

plattegrond van de zolderverbouwingOp deze plattegrond tekende ik al mijn ideeën uit en het past allemaal precies zoals ik in gedachten heb. Rechts onder is er dan ruimte voor een bad en dat wordt echt een knusse mini-spa.

Muurtje: in behandeling

Noem het gerust een muur, want hij wordt bijna 4 meter hoog en breed. In een weekend stond de helft van het geraamte al, maar toen was al ons materiaal op. Een week later konden we gelukkig de nieuwe lading ophalen om weer verder te gaan.

bouwmaterialen ophalenWeer een rondje bij onze favoriete bouwmarkt. Het was k-k-k-oud! En ik kan je zeggen; 25 gipsplaten naar de zolder tillen is wel een flinke work-out, waren we ook meteen weer warm.

Het geraamte van de muur staat inmiddels al en voor de vorm hebben we er vast een paar gipsplaten opgeschroefd. Begint ineens echt ergens op te lijken!

nieuwe wand in aanbouw op zolderHier kun je al goed zien hoe de plattegrond ineens werkelijkheid aan het worden is. Rechts bij het muurtje zou dan het bad moeten komen. De wand is iets langer dan 1,80 en je hebt nog 1,40 over in de breedte.

nieuwe washok vanaf de trap in aanbouwEn de andere kant. Deze foto is gemaakt vanaf de trap. Hier kun je ook meteen zien hoe hoog het is. Tof toch?

To do: de rest

Als de muur eenmaal staat, zijn we er nog lang niet hoor. We moeten nog schotten maken voor opbergruimte, een kast om de cv heen maken, de centrale afzuiger ophangen en aansluiten, stucen, een vloer leggen etc.. De lijst is nog lang, maar het is al heel fijn dat er vooruitgang in zit en dit project (wat in onze ogen inmiddels al een eeuwigheid duurt) vorm begint te krijgen.

Heb jij ook wel eens zo’n project gehad waarvan je het idee hebt dat het al een eeuwigheid duurt en er geen einde aan lijkt te komen? Ik ben benieuwd! Laat het me weten in een reactie!

Bedankt voor het lezen! Tot de volgende blog. Wil je niets meer missen? Laat dan je e-mail adres hieronder (of hiernaast op de desktop) achter en ontvang meldingen van mijn nieuwste blogs.

Ook interessant:
Besparen op je verbouwing? 3 tips
Home make-over blogs