In de vorige verbouwblog liet ik zien dat we de dakisolatie hadden afgemaakt en bezig waren met het opbouwen van de muur. Ook liet ik een plattegrond zien van hoe het eruit moest komen te zien. Inmiddels zijn we weer een heel eind opgeschoten en is die plattegrond werkelijkheid geworden. Kijk je mee naar de vorderingen van de verbouwing van onze zolder?

Van verbouwing naar zolder

De wand is helemaal af, en inmiddels is het plateau waarop het bad komt te staan ook neergezet en betegeld. Herkennen jullie de tegeltjes nog van ons toilet? De leidingen en afvoer voor het bad liggen ook al klaar. Zo leuk om te zien dat wat je bedenkt ook wekelijkheid wordt. Alles zit nu dicht met gipsplaten, het moet alleen nog gestuct worden en met een beetje geluk gebeurt dat begin mei al.

verhoogde tegelvloer voor bad

Nieuwe vloer

Eigenlijk hadden we gekozen voor een vinyl vloer die qua uitstraling dicht bij onze gietvloer van beneden lag. Maar het bedrijf waardoor we de vloer zouden laten leggen was op zijn zachtst gezegd niet heel klantgericht. Er werden een hoop fouten gemaakt (waaronder een verkeerde prijs waardoor het ineens 2x zo duur werd) en de datum voor inmeten en leggen bleef maar verschuiven.

We waren er helemaal klaar mee en besloten zelf een vloer te gaan leggen. Al gauw kwam ik super mooi laminaat tegen bij Kwantum voor 14 euro per m2. Het laminaat heet Freestone Beige.

zolderkamer overzicht

verhoogde tegelvloer voor het bad

Win-win, want naast dat hij echt heel mooi is, bespaarden we ook nog eens een paar honderd euro. Binnen anderhalve dag lag de vloer erin. En dat betekende ook nog meteen iets anders…

We kunnen weer wassen!

In januari 2020 leverden we de sleutel van ons oude huis in en in februari kregen we de sleutel van dit huis. Toen begonnen we aan een grote verbouwing waarbij we dus al die tijd hebben gewassen bij mijn moeder. Ook toen we hier introkken was de zolder nog vol in verbouwing en besloten we tot die tijd nog even bij mijn moeder te blijven wassen. De zolder was helemaal gebarricadeerd voor de kat, dus even met je was op en neer was ook geen doen.

Het duurde allemaal iets langer dan verwacht (lees: we raakten klusmoe en besloten wat rustiger aan te doen). Maar nu de vloer ligt kunnen we zonder problemen naar boven lopen, dus konden we de wasmachine na anderhalf jaar weer aansluiten. En we hebben de nieuwe droger, die al een jaar lang stond te wachten, ook maar uitgepakt en op zijn plek gezet.

Geloof me, ik had echt niets te klagen, want ik kreeg de was opgevouwen en gestreken weer terug, maar het is toch wel fijn als je gewoon even snel zelf een wasje kunt draaien ????

washok met wasmachine en droger

Om de wasmachine komt nog een ombouw, met een kastje ernaast en een wasbak bovenop. We hebben bewust gekozen de wasmachine en droger niet op het laminaat te zetten om te voorkomen dat hij gaat schudden.

We zijn er bijna

En daarmee sluit ik dit blog ook af. Want we zijn er bijna; het einde van de verbouwing op zolder is in zicht. Zodra het gestuct is kunnen we het verder gaan afwerken en het bad gaan plaatsen (en weer door met het volgende project). Kan niet wachten!

Ben benieuwd wat jullie vinden van deze vorderingen. Laat vooral een reactie achter hieronder!