Al een tijdje waren wij op zoek naar een ander tv meubel, maar wat we zagen was of heel duur, of niet de goede maat. Toen vonden we een tof webbing meubel voor de juiste prijs, maar niet in de juiste maat. En wat doe je dan? Precies! We besloten hem zelf op maat te maken. Kijk je mee naar het resultaat?

Van dressoir naar webbing tv meubel

In het krantje van Leen Bakker spotte ik het webbing Dressoir Doddy met flinke korting. Het dressoir is 2 meter lang en 77 hoog. Voor een tv meubel vond ik hem eigenlijk te hoog en niet lang genoeg. Maar de prijs was goed. Misschien de pootjes eraf halen? We besloten er 2 te bestellen en even te kijken hoe het zou staan.

De zaag erin

Eenmaal thuisbezorgd waren we het er inderdaad over eens dat de pootjes eraf moesten. Daarna wilden we even kijken hoe het stond en of het 2e meubel nog wel echt nodig zou zijn. Sven zette de zaag erin en de pootjes gingen eraf. Hij zette zelfs de stelpootjes er opnieuw in. Perfecte hoogte voor een tv meubel!

foto van pootjes die van het webbing tv-meubel worden afgezaagd

foto van hoe het webbing tv-meubel verzaagd werd

Toen we hem tegen de muur schoven werd ook meteen duidelijk dat 2 meter echt te kort was. Maar nog 2 meter erbij was weer te veel. ‘De helft zou eigenlijk perfect zijn’, zei ik tegen Sven. Hoefde ik ook geen 2e keer te zeggen, want voor ik het wist zaagde hij die kast gewoon door midden! Doodeng vond ik het. Want wat als het niet mooi zou worden? Dat zou echt zonde zijn van het geld.

foto van het webbing tv-meubel 2 meter lang

DIY webbing tv meubel: het resultaat

Als je mijn blogs volgt, weet je hoe handig Sven is en dat ik me eigenlijk bij voorbaat al niet druk hoefde te maken. Hij fikste het gewoon! Je ziet er echt niets van dat het 2e meubel eerst 2 keer zo lang was. En die extra meter maakt wel echt het verschil tegen de muur! Verbaas me toch iedere keer weer hoe handig die man van mij is.

resultaat foto van het webbing tv-meubel 3 meter resultaat foto van het webbing tv-meubel 3 meter  close-up foto van het webbing tv-meubel 3 meter

Wat vinden jullie van het resultaat? Laat je het weten in een reactie?