Zwart deurbeslag zie je inmiddels al op veel binnendeuren in Nederland pronken. Het geeft een modernere, stoerdere uitstraling dus hiermee kun je je standaard deur een flinke upgrade geven. Wist je dat hetzelfde ook geldt voor je buitendeur en ramen? Met de AXA All-Black serie gaf ik mijn voordeur en raam niet alleen een stijlvolle upgrade, maar ook een upgrade in veiligheid. Ik vertel je er alles over in deze blog en ik heb een leuke kortingscode voor je. Lees je mee?

Tijdens het verbouwen van ons huis hebben we de meeste binnendeuren hergebruikt door ze zwart te verven en er nieuw zwart deurbeslag op te zetten. Geeft meteen een hele andere look aan je deur en bespaart je toch weer geld op een nieuwe deur. De kozijnen buiten hebben we vrijwel direct ook zwart laten schilderen en we hebben een nieuwe driepuntssluiting in de deur laten zetten, maar het deur- en raambeslag waren nog standaard rvs.

Zwart deurbeslag voor buiten

Ik wist niet af van het bestaan van zwart deurbeslag voor buiten, tot ik de nieuwe AXA All-Blackserie ontdekte. Ik koos voor het Premium veiligheidsbeslag met een duwer, de Curve Briefplaat, Smart Easyfix scharnieren voor de voordeur en zwarte raamsluitingen voor het raam op de eerste verdieping in de kledingkamer.

Zwart deurbeslag op de voordeur van Axa

Slaapkamer/kledingkamer met zwart raambeslag van Axa.

Mooi én veilig

Het beslag heeft een geslepen afwerking die minder krasgevoelig is (heel handig met zwart), is uitgerust met een kerntrekbeveiliging en voldoet aan het SKG3-keurmerk (hoogste veiligheidsklasse) en Politiekeurmerk Veilig Wonen.
Ik vind het heel belangrijk om me veilig te voelen in mijn eigen huis en te weten dat inbrekers weinig kans maken. Inbrekers herkennen dit type deurbeslag al van een afstand door de kerntrekbeveiliger. Dus naast dat het er heel mooi uit ziet, vind ik het ook wel een heel fijn idee dat het extra veilig is.

Zwart deurbeslag installeren

Het installeren van dit zwarte veiligheidsbeslag was echt zo gebeurd. Gelukkig waren de maten zo goed als hetzelfde als ons huidige deurbeslag, dus konden we het zo overzetten. Het vervangen van de scharnieren was iets meer werk, maar als je een beetje handig bent is dit ook prima te doen.

Tip: bij het kiezen van de juiste maat deurbeslag is het handig om eerst de PC-maat op te meten (afstand van het midden van het deurkrukgat tot het midden van het cilindergat). In onderstaande afbeelding zie je wat ik hiermee bedoel.

Instructie opmeten pc maat.

Kosten en verkooppunten

Naast de producten die ik koos zijn er natuurlijk nog meer producten in de All-Black serie te krijgen, zoals binnendeurbeslag, raamuitzetters en deursloten. De producten die ik koos inclusief kosten:

AXA premium veiligheidsbeslag met duwer (PC-maat 72): 79,99
AXA briefplaat curve plus: 54,99
AXA Zwarte raamsluiting met slot (linksdraaiend): 45,95

De producten zijn te koop in bijna alle bouwmarkten of op onlinedeurbeslagshop.nl.

Wat vind jij ervan?

Ik ben benieuwd of jij er al aan had gedacht om naast je binnendeuren, ook je buitendeur en ramen te voorzien van een mooi zwart deur- of raambeslag. Ik ben heel blij met hoe dit de uitstraling van je standaard deuren en ramen verandert. En vooral ook omdat onze kozijnen nu ook donker zijn, valt het hang- en sluitwerk niet meer op en is het één geheel. Laat je me weten in een reactie wat je ervan vindt?

Deze blog is opgesteld in samenwerking met AXA Home Security.