We zijn nu bijna 2 maanden aan het verbouwen in ons nieuwe huis. Op Instagram deel ik regelmatig updates, maar het leek me leuk om er wat uitgebreider over te vertellen in een blog. Hoe het begon, wat we allemaal verbouwen, het verloop en zeker niet onbelangrijk: wat het kost! Benieuwd? Lees snel verder.

Samenvatting: waar het begon

Hoe we op het idee kwamen om te gaan verhuizen? We wilden eigenlijk een nieuwe badkamer en keuken in ons oude huis, maar na wat uitzoeken bleken we flinke overwaarde te hebben op het huis. De overstap naar een grotere woning, in de wijk waar we altijd nog naar terug wilden, was ineens heel haalbaar.

Als je het hebt gemist: 17 februari kregen we de sleutel van ons oerdegelijke maar prachtige rijtjeshuis uit 1980 in Capelle aan den IJssel. Om de hoek bij mijn moeder, in de wijk waar ik geboren ben en opgroeide. Met Betonnen vloeren en muren en een tuin van 14 meter op het zuiden: perfect! Alleen nog even verbouwen…

Omdat we ons eigen huis heel goed verkochten, bleef er voldoende budget over voor een flinke verbouwing. We besloten ons ons oude huis een maand eerder op te leveren en tijdelijk bij mijn moeder in te trekken om dubbele lasten te voorkomen. En zij woont om de hoek dus dat is dubbel gunstig. Onze grote meubels staan in een opslag.

De verbouwing

Een nieuwe badkamer, keuken, schuifpui, toilet. vloeren, muren stucen, de zolder isoleren, zonnepanelen en nieuwe tuinen. Ruim 40.000 euro werd ervoor in ons bouwdepot gestort. Dat lijkt heel veel en dat is het ook, maar is echt zo op als je alles aan wilt pakken. En dan doen wij nog heel veel zelf en low-budget.

Sommige dingen zijn té specialistisch werk en laten we doen. Zoals de vloerverwarming, de gietvloer, het stucwerk, de zonnepanelen, het tegelen en het plaatsen van een nieuwe schuifpui.

We kwamen tot de conclusie dat we nu beter meteen alles grondig aan konden pakken dan dat we het later alsnog allemaal gingen doen. Perfectionistisch als wij zijn, wisten we dat we dat toch wel zouden gaan doen. En dus trokken we zo goed als het hele huis leeg in 1 week tijd met heel veel hulp van familie en vrienden: 2 grote bouwbakken van 6 kuub vol en een paar ritten met een grote bus aan sloopafval werd al afgevoerd. Maar we zijn er nog niet hoor.

Zo zag het er na een week uit

de grote slaapkamer kaalgestript de badkamer bijna helemaal gestript zolder gestript de woonkamer helemaal gestript met zichtbare vloerverwarming sleuven

Hoe ziet het er nu uit?

Inmiddels zijn de muren gestuct, staat de keuken voor een deel, is de vloer geëgaliseerd, is het toilet bijna af en zit de schuifpui erin. Beneden gaat het super hard! Bijna alle kozijnen en deuren zijn zwart geverfd en ondertussen is sven hard bezig in de badkamer.

De keuken

zwarte keuken in opbouw

Deze keuken is van Ikea (Kungsbacka) en plaatst Sven zelf. We hebben verschillende offertes laten maken. Bij Ikea kwamen gewoon het goedkoopste uit. Wel hebben we ervoor gekozen om de apparatuur bij de Keukenloods te kopen. Omdat we nu voor hetzelfde geld AEG en Pelgrim apparatuur hebben. En ik wilde heel graag een zwarte Quooker! De mat zwarte profielhandgrepen hebben we ook via internet besteld, want die heeft Ikea niet. Het zwarte aanrechtblad van Ikea wordt hopelijk snel geleverd. Door de corona-maatregelen moesten we hem via de mail bestellen. Als die zit kunnen de afwerkpanelen erop en is ie klaar voor gebruik! Voor de keuken hebben we tussen de 7500 en 8000 euro uitgegeven inclusief apparatuur.

Lees ook: Zwarte keuken van Ikea: alle info en tips

De kozijnen en deuren

aanzicht nieuwe zwarte kozijnen en zwarte industriële deur met glas.

De basis in ons huis bevat veel zwart. Zwart is het nieuwe wit hé! De kozijnen in de woonkamer hebben we vervangen voor 231,5 cm kozijnen. Zo geeft de grote industriële deur een lekker ruimtelijk gevoel. Deze deur is trouwens niet van Hornbach, zoals die in ons vorige huis maar dit is de CanDo Scampton (opdek) van Voordeeldeuren.nl. Ook een houten variant hoor. Scheelt zeker de helft ten opzichte van een stalen. Hornbach had deze maat helaas niet (231,5 x 83 cm). Voor deze waren we 475 euro kwijt inclusief beslag, frezingen en bezorging. Hij staat zogenoemd in de grondverf. Maar ik vind ‘m prima zo. Mooier dan dat ik hem zelf verf haha!

Lees ook: Deuren en kozijnen zwart verven: hier moet je op letten

De schuifpui

zwarte kunststof schuifpui buitenaanzicht zwarte kunststof schuifpui vanaf binnen aanzicht

Mijn oogappeltje :). Dit is dus zo’n ding waarop we niet hebben bespaard. Omdat het kon. En omdat het héél hoog op mijn wensenlijstje stond. Deze zwarte kunststof schuifpui met hr++ glas kostte ons zo’n 6500 euro inclusief plaatsing en het afvoeren van de troep. Niet goedkoop en als ik het van mijn spaarcenten had moeten doen, had hij er nooit gekomen. Maar wat een ander huis is het meteen hierdoor. Wat een licht en wat word ik er blij van! We hebben er ook meteen een plisséhor bij genomen.

Het toilet

het toilet zo goed als af, betonlook muur met portugese tegels, een wit toilet en rotan en eiken accenten

Jaaaa hier ben ik ook zo blij mee! Het is nog niet helemaal af, maar dit is toch wel de enige ruimte die al écht vorm begint te krijgen. De tegeltjes hebben we via werkspot laten plaatsen. Zijn van Maxaro. Het wasbakje en de drukplaat van de wc hebben we hergebruikt. Op de wasbak hebben we een zwarte kraan, sifon en goot gezet en een nieuwe wc geplaatst (Hornbach). De muren heb ik gedaan met Chalkwash verf van Rust-Oleum. Deze make-over heeft ons ongeveer 500 euro gekost.

Lees ook: DIY: Betonlook muurverf

De badkamer

de badkamer gestript met nieuwe leidingen

En dan iets minder af: onze badkamer. Niet zo groot, maar alles past er (hopelijk) in. Rechts komt de inloop douche, in de hoek het toilet en links in de hoek het badmeubel. Het leidingwerk en alles plaatsen doet Sven zelf (met mijn assistentie). De tegeltjes achter de douche (zwart visgraat) laten we doen, de gietvloer (zelfde als beneden) en betonlook muren ook. De betonlook (base beton heet het) lijkt heel erg op betonciré, maar deze is meer waterbestendig. Ons budget voor de badkamer is 6500. Dat wordt hopelijk iets minder. We hebben hier wel gekozen om een duurder (maar functioneel beter) badkamer meubel van vtwonen te kopen, die helemaal tot aan de grond komt zodat we meer opbergruimte hebben.

Lees verder in verbouwblog #2.

Wat vind je ervan?

In grote lijnen hoe ver we nu zijn. We hopen over een maand ongeveer al te kunnen verhuizen (kun je het je voorstellen?) en dan alles op ons gemak af te maken. Wat vind je er tot nu toe van? Heb je ergens vragen over of ben je ergens benieuwd naar, laat het me dan vooral weten in een reactie hieronder of via Instagram.

En laat me vooral weten of je het leuk vindt om zo meer te lezen over onze verbouwing!